Śniadania i podwieczorki
Śniadania i podwieczorki zmieniają się na przemian według menu I i II tygodnia.
Tydzień I
Dzień | Śniadanie | Podwieczorek |
Poniedziałek | Kanapki z wędliną z indyka (1,2,3) i świeżymi warzywami, herbata owocowa | Owoc sezonowy |
Wtorek | Płatki z mlekiem (1,2,3) omlet z warzywami, herbata | Serek waniliowy (2) |
Środa | Tosty z szynką i serem (1,2,3), herbata owocowa | Chrupki kukurydziane (bez smakowe) |
Czwartek | Kanapki z żółtym serem (1,2,3) i świeżymi warzywami, kakao | Owoc sezonowy |
Piątek | Kanapki z pastą jajeczną (1,2,3) dżemem pieczywo, herbata owocowa | Kisiel (1,2,3) |
Tydzień II
Dzień | Śniadanie | Podwieczorek |
Poniedziałek | Kanapki z wędliną z indyka (1,2,3) i świeżymi warzywami, herbata owocowa | Jogurt owocowy (2) |
Wtorek | Kanapki z pasztetem drobiowym (1,2,3) i pomidorem, herbata | Owoc sezonowy |
Środa | Parówki na gorąco, pieczywo (1,2,3), herbata owocowa | Jabłko |
Czwartek | Jajecznica (1,2,3) bułka kajzerka, herbata | Galaretka z owocami |
Piątek | Kanapki z twarożkiem ze szczypiorkiem (1,2,3), kanapki (1,2,3) z dżemem pieczywo, herbata owocowa | Wafle ryżowe + owoc |
Stosowane pieczywa: Chleb żytni, bułka kajzerka, chleb klasyczny pszenno-żytni.